joi, 15 martie 2018

3 indicii pentru un caricaturist bun la nunta ta in 2022

Bine te-am regasit. In cele ce urmeaza iti voi arata pe scurt 3 moduri in care poti identifica o caricatura reusita.

Alegand un caricaturist cu talent poti oferi invitatilor tai la nunta o experienta la superlativ pentru aceeasi bani. Acestia voi indragi desenele si le vor asocia cu nunta, botezul tau!

1. O caricatura reusita transmite energia persoanei

Acesta este indiciul principal la care se te uiti. Vezi adesea oameni spunand...e o caricatura, nu trebuie sa semene. O caricatura intr-adevar nu trebuie neaparat sa semene, dar poate si e super cand gasesti caricaturistul potrivit care poate face asta.

Caricaturile prin alaturare arata clar diferenta dintre situluri
Iata in desenul de mai jos cele doua imagini vorbesc de la sine. In stanga avem un desen rigid, masculin chiar, accentele neinspirate, iar in dreapta o caricatura despre care poti spune ca surprinde energia persoanei. 

Oare ce caricatura va pastra invitatul tau?

2. O caricatura reusita nu este neaprat despre fizionomie

Ei bine multi artisti se concentreaza pe a copia, eventual a distorsiona fizionimia persoanei. Acest lucru in timpurile noastre a ajuns sa fie facut si de software-uri sau computere...si atunci unde mai este spiritul artistului care sondeaza in profunzime si surprinde esenta persoanei?

Pe drept cuvand adesea sunt intrebat de catre invitatii la o nunta, botez, ce le voi exagera: nasul, gura, fruntea...si mereu ma amuz si ii linistesc pentru ca 1, ce fac eu nu e despre asta, 2, nimeni nu vrea sa se vada urat.

Caricatura cu exagerarea fruntii

3. Viteza de desen mare

Aici te poti convinge de abilitatea artistului caricaturist de a surprinde esenta persoanei doar privindu-l la lucru. Un caricaturist care transmite energia persoanei in desen, va realiza caricatura mult mai rapid.

Caricaturi alaturate aratand 2 stiluri de caricaturi, stanga rigida si oapca, dreapta expresiva care transmite


Personal pot desena o persoana in sub 1min, in anumite situatii, dar in general in 2-3 minute. De ce? Pentru ca ceea ce desenez este o senzatie, o emotie, pe care o simt instant.

Un caricaturist care lucreaza doar din creion si radiera si analizeaza si mai sterge, acela lucreaza strict analitic, si dureaza peste 5-6 minute, adica cel putin dublu.

Concret, beneficiul pentru invitati este ca vor avea desenul rapid si vor evita situatiile stanjenitoare de a fi priviti de cineva cateva minute in sir.

Concluzie

Poti oferi invitatilor tai cea mai buna experienta si amintire la nunta, botezul sau evenimentul tau. Se poate observa clar in caricaturile din stanga un stil de desen rigid care parca blocheaza exprimarea personalitatii, impiedica desenul sa comunice, iar in dreapta un stil de desen expresiv pe care invitatii tai il vor privi cu drag. 
Comanda caricaturi dupa poze!

Urmareste-ma si pe Facebook!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu